Mijn naam is Eva Hordijk en ik heb een lange en brede (internationale) ervaring op gebied van HR en communicatie. Als job- en autismecoach is het mijn doel om win-win situaties te creëren door het matchen van werkzoekenden (met autisme) en werkgevers.

Perspectief Zeeland is in 2016 opgestart vanuit een constatering dat er een gemis is in deze sector. Niet alleen voor mensen met autisme die, eenmaal hun diploma op zak, thuis op de bank komen te zitten omdat ze geen werk krijgen, maar ook voor bedrijven om geen werknemers met autisme te hebben. Ze zijn vaak briljant, denken “out-of-the-box” en hun insteek is verrassend en uit een hoek waar we het zelf niet zouden hebben gezocht. 

Verder werk ik als autismecoach binnen gezinnen met één of meerdere gezinsleden met ASS.  Het helpen  creëren  van een prikkelarme leefomgeving door planning en structuur wat de kwaliteit van het leven van het hele gezin aanzienlijk verbeterd. 

Missie

Perspectief Zeeland wil perspectief bieden aan mensen met autisme zet zich in om een win-win situatie te creëren voor zowel werkgevers als voor  (hoog) opgeleide mensen met een vorm van autisme.

Maak de wereld voor mensen met autisme Autismevriendelijk!

Te beginnen met kennis over te dragen over autisme zodat onbegrip en oordelen afnemen, door anderen uit te dagen zich eens te verplaatsen in een persoon die de wereld anders waarneemt en zich daardoor vaak onveilig voelt, door te laten zien dat mensen met autisme enorm hun best doen om ‘onze‘ wereld te begrijpen.

Op zoek gaan naar talenten, kwaliteiten en sterke punten van mensen en die in te zetten om zelfvertrouwen, zelfbeeld en zelfstandigheid te doen toenemen zodat mensen met autisme de vaak verloren autonomie weer kunnen terugpakken.

Visie

Perspectief Zeeland wil een verschil maken in het leven van mensen met (een vorm van) autisme. Bijdragen aan het succes van bedrijven die open staan om briljante, hoogbegaafde en goed opgeleide mensen met autisme aan te nemen. Mensen met (een vorm van) autisme die buiten de zorg vallen, helpen aan de ideale baan zodat ze optimaal kunnen functioneren en zo van meerwaarde kunnen zijn voor een (Zeeuws) bedrijf.