Over ons

Perspectief Zeeland

img_evaEva Hordijk heeft een lange en brede (internationale) ervaring op gebied van HR en communicatie. Als jobcoach en recentelijk autismecoach, zoekt ze manieren om win-win situaties te creëren door het matchen van werk- zoekenden en werkgevers. 

“Als moeder van een hoogbegaafde zoon met ASS heb ik affiniteit en ervaring met autisme. Niet alleen met de voordelen die het met zich meebrengt, maar natuurlijk ook met de uitdagingen. Moeder zijn van een zoon met autisme heeft mijn leven verrijkt!”

Perspectief Zeeland is opgestart in 2016 vanuit een constatering dat er een gemis is in deze sector. Niet alleen voor mensen met autisme die, eenmaal hun diploma op zak, thuis op de bank komen te zitten omdat ze geen werk krijgen, maar ook voor bedrijven om geen werknemers met autisme te hebben. Ze zijn vaak briljant, denken “out-of-the-box” en hun insteek is verrassend en uit een hoek waar we het zelf niet zouden hebben gezocht.

 


Missie

Perspectief Zeeland zet zich in om een win-win situatie te creëren voor zowel werkgevers als (hoog) opgeleide mensen met een vorm van autisme. Dit wordt bereikt enerzijds door mensen met autisme te helpen  aan een geschikte baan. Anderzijds door werkgevers te begeleiden in hun zoektocht naar mensen met autisme bijvoorbeeld in het kader van de (aangescherpte) participatiewet of gewoon omdat iemand met autisme de meest geschikte kandidaat is voor de specifieke functie. 

 

 

Visie

Perspectief Zeeland wil een verschil maken in het leven van mensen met (een vorm van) autisme. Bijdragen aan het succes van bedrijven die open staan om briljante, hoogbegaafde en goed opgeleide mensen met autisme aan te nemen. Mensen met (een vorm van) autisme die buiten de zorg vallen, helpen aan de ideale baan zodat ze optimaal kunnen functioneren en zo van meerwaarde kunnen zijn voor een (Zeeuws) bedrijf.