waarbij andere mede-werkers al gauw hun concentratie verliezen; deze zijn voor sommige mensen met autisme juist heel geschikt. Ook het nauwgezet testen van software, het maken van gedetailleerde logistieke planningen of schema’s en tekstredactie sluiten aan bij de kwaliteiten van veel mensen met autisme. En ook wellicht minder voor de hand liggende banen, bijvoorbeeld in het onderwijs of in de hulpverlening, behoren tot de mogelijkheden. Want iedereen met autisme is weer anders.

Op zoek naar een werknemer met autisme voor een specifieke functie?

Wij kunnen u hierbij helpen.  Wij blijven (indien nodig) tot drie maanden na plaatsing aanwezig voor begeleiding en coaching op de werkvloer.

Veel mensen met een vorm van autisme zijn hoogbegaafd, maar door gebrek aan (geringe) aanpassingen op de werkplek kunnen zij niet werken, met als gevolg dat ze thuis zitten en afhankelijk zijn van een uitkering. Zolang er duidelijke regels en afspraken gemaakt worden kan iemand met autisme perfect functioneren binnen een organisatie.

Op zoek naar specifiek talent? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag om een geschikte werknemer te vinden, en op deze manier een win-win situatie te creëren. Ook voor specifieke vragen en/of coaching (conflictsituatie met een werknemer met autisme, …) staan wij voor u klaar.