Voor werkgevers

 

Intro

Elke werkgever heeft of krijgt er mee te maken: de Participatiewet. Samen zijn we verantwoordelijk voor het creëren van 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Stel je voor om een Einstein, Mozart, Lionel Messi, Steve Jobs of Steven Spielberg als werknemer te hebben! Al deze mensen hadden (naar het zich nu laat aanzien) of hebben een vorm van autisme! Perspectief Zeeland wil bijdragen aan het succes van bedrijven die open staan om briljante, hoogbegaafde en goed opgeleide mensen met autisme aan te nemen.

Mensen met autisme kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan uw bedrijf. Hun nauwkeurigheid, loyaliteit en doorzettingsvermogen zijn in veel functies waardevol. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden waarbij andere medewerkers al gauw hun concentratie verliezen; deze zijn voor sommige mensen met autisme juist heel geschikt. Ook het nauwgezet testen van software, het maken van gedetailleerde logistieke planningen of schema’s en tekstredactie sluiten aan bij de kwaliteiten van veel mensen met autisme. En ook wellicht minder voor de hand liggende banen, bijvoorbeeld in het onderwijs of in de hulpverlening, behoren tot de mogelijkheden. Want iedereen met autisme is weer anders.

Veel mensen met een vorm van autisme zijn hoogbegaafd, maar door gebrek aan (geringe) aanpassingen op de werkplek kunnen zij niet werken, met als gevolg dat ze thuis zitten en afhankelijk zijn van een uitkering. Zolang er duidelijke regels en afspraken gemaakt worden kan iemand met autisme perfect functioneren binnen een organisatie.

Op zoek naar specifiek talent? Laat het ons weten en wij gaan voor u aan de slag om een geschikte werknemer te vinden, en op deze manier een win-win situatie te creëren. Ook voor specifieke vragen en/of coaching (conflictsituatie met een werknemer met autisme, …) staan wij voor u klaar.

Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op!